WordPress – Fordele og ulemper

22. december 2020

Fordele og ulemper ved WordPress? Hvilket system skal du vælge til din hjemmeside? Du har sikkert googlet og spurgt dit netværk. I denne artikel kan du læse om de 5 største fordele ved WordPress og dermed få svaret på, hvorfor vi i Himmelblaa stort set altid arbejder i WordPress.

Der er rigtig mange muligheder på markedet fra Umbraco til DynamicWeb, Magento og mange flere. I Himmelblaa arbejder vi stort set altid med WordPress, fordi systemet giver en stor grad af frihed som webdesigner. Med en hjemmesidebygger som The Divi Builder bliver hjemmesiden også let at redigere for dig eller den ansvarlige i virksomheden. Ligeledes har sitet rigtig gode muligheder for at hastighedsoptimere, hvilket er enormt vigtigt for, om din hjemmeside overhovedet bliver besøgt.

Brug WordPress ligesom Obama, Walt Disney og The White House
39% af alle hjemmesider er lavet i WordPress

Det kan være rart at vide, hvem der allerede bruger et system, som man overvejer at investere i. Vælger du WordPress til din nye hjemmeside, er du i selskab med det globale modemagasin Vouge, The White House i Washington D.C., Unicef UK, The City University of New York, The Obama Foundation, The Walt Disney Company, Angry Birds og mange flere. Den gratis version af WordPress associerer du måske med små, private blogs, men den professionelle version af systemet, WordPress.org, bruges af både store og små organisationer. De mange muligheder for at tilpasse og skalere hjemmesiden til dine behov er netop en af WordPress’ store forcer. Derfor er 39% af alle hjemmesider lavet i WordPress.

Fordel 1 WordPress har mange funktioner

WordPress er et open-source-system, hvilket betyder at alle kan udvikle plug-ins og funktioner til systemet. Det giver dig adgang til et utal af funktioner, som allerede er udviklet og gennemtestet. De funktioner, som du ønsker, findes dermed sandsynligvis allerede, og du sparer tid på udviklingen af selve hjemmesiden. Det er dermed forholdsvis nemt at få en hjemmeside med en blog, en webshop, e-learning, tilmeldingsfelter m.m.

Fordel 2 Et unikt og indbydende webdesign

Med en WordPress hjemmeside kan din webdesigner skræddersy dit webdesign for dig. Fra farver, fonte til grafik, layout og valg af menu og navigation. Det er dog sjældent noget du har brug for selv at kunne lave, når du er kunde i Himmelblaa. På baggrund af dine ønsker (eller din designguide) opsætter vi et site i den stil, som du ønsker. Efterfølgende kan du selv rette i teksterne og udskifte billederne. Vi lærer dig, hvordan du gør, hvis du ikke kender systemet på forhånd.

Fordel 3 Integrér en shop med et plug-in

Du kan nemt implementere en webshop med et plug-in f.eks. WooCommerce. WooCommerce udvider funktionaliteten på dit eksisterende domæne. Systemet er velegnet både til små og store webshops uanset, om du har fem eller 100 produkter. Sælger du e-learning og onlinekurser m.v. kan du implementere salget af dine kurser med et plug-in f.eks. LearnDash, hvor du også kan give kursisterne gradvis adgang til indholdet med såkaldt dripping content.

Fordel 4 Nemt at redigere indholdet

Du/I kan sagtens selv redigere i indholdet på jeres virksomhedshjemmeside i WordPress. Med en hjemmesidebygger såsom f.eks. Divi eller Elementor bliver det nemt og intuitivt at redigere i indholdet på sitet. Som kunde hos Himmelblaa vil vores webdesigner, Gösta, designe og opsætte hjemmesiden. Herefter vil typisk kun mindre ændringer såsom at rette tekst og tilføje nye billeder være nødvendige på daglig basis.

Fordel 5 Gode muligheder for at hastighedsoptimere

Fordi dit site inderst inde er kodet i HTML, har du rigtig gode muligheder for at hastighedsoptimere hjemmesiden. Halvdelen af dine besøgende forlader dit site, hvis det ikke loader hurtigt nok. Og du har ca. 2-3 sekunder, hvis du vil holde på dine besøgende. Det er tal, der er til at føle på, og hastighedsoptimering er derfor en vigtig faktor, når du skal vælge system til en hjemmeside. Her skal du ikke nøjes med en halvhjertet løsning! Himmelblaa.dk, som også er lavet i WordPress, loader f.eks. på ca. 1 sekund, hvilket er et rigtig pænt resultat.

Ulemper ved WordPress

Er WordPress nyt for dig, skal du selvfølgelig lige lære at navigere i back end’en. Når Himmelblaa leverer et site laver vi altid gerne nogle videoer med dit eget site, som viser, hvordan du eller den ansvarlige kan redigere tekst, billeder mv. på sitet. Videoerne er skærmoptagelser fra jeres nye hjemmeside, som I kan se igen-og-igen, når I har brug for det. På denne måde bliver I guidet igennem de mest almindelige funktioner i WordPress, og du har altid din guide ved hånden. Med intuitive modulsystemer såsom Divi eller Elementor lærer du hurtigt at redigere på jeres nye hjemmeside.

Vil du selv lave en hjemmeside i WordPress?

Der ligger noget mere arbejde i selv at lave en hjemmeside fra bunden. Selvom WordPress er et intuitivt system, så er det en stor opgave, hvis du ikke kender systemet. Der er meget hjælp at finde online, så det kan sagtens lade sig gøre, men det kræver en dedikeret indsats.

Ved at vælge et samarbejde med Himmelblaa sparer du mange frustrationer og overdrevet tidsforbrug på at lave selv små ændringer på dit site. Dog er WordPress kendt for sit store community, og især online kan du finde hjælp og inspiration fra ligesindede fra hele verden. Kender du ikke systemet på forhånd, så er det vores erfaring er, at det tager længere tid end man regner med, og at man løber ind i mange uforudsete udfordringer. Vælger du et samarbejde med Himmelblaa sparer du dermed dig selv for megen spildtid og mange grå hår.

Få 30 min. gratis sparring om dit projekt

Kontakt os for at få 30 min. uforpligtende sparring om din nye hjemmeside, så du ved, om du ønsker at samarbejde med os.

Få en flot og hurtig webshop med Shopify

Få en flot og hurtig webshop med Shopify

Skal du have lavet en webshop i et knivskarpt design? Så er Shopify et godt bud! Har du ikke allerede en hurtig hjemmeside, så er det en stor fordel at lægge din webshop i et system som Shopify, som giver en strømlinet brugeroplevelse med kort load-tid. Når vi handler...

read more
WooCommerce – Det populære system til webshops

WooCommerce – Det populære system til webshops

WooCommerce er verdens mest populære open-source webshop-løsning. Selve platformen er gratis at tilknytte til et WordPress site, og den giver mange muligheder for at tilpasse webshoppen til dine behov og ønsker. Kigger man på anmeldelserne af WooCommerce ser man at...

read more
Strukturér indholdet til din hjemmeside med et sitemap

Strukturér indholdet til din hjemmeside med et sitemap

I denne artikel finder du inspiration til, hvordan du kan lave et sitemap til din hjemmeside. Et sitemap giver dig et overblik over indholdet, og hvordan det skal fordeles på siden og i menustrukturen. En intuitiv og let-overskuelig navigation gør det lettere for dine...

read more